Wake-Up & Make-Up

Ben jij een echt ochtendmens? Spring jij met een big smile uit bed bij het horen van het getsjirp van de vogeltjes (liefst nog voor het luiden van de wekker) en huppel je vervolgens als een opgedraaid Duracelkonijn rond? Stond jij vandaag al om 6u00 zo vrolijk, zo vrolijk, als Alfred J. Kwak een perfectly healthy ontbijt te prepareren om aansluitend te gaan hardlopen, de kids klaar te maken voor school, de krant te doorspitten en een vracht aan e-mails weg te werken met magistrale efficiëntie?

OF…

Sukkelde je na 5 keer snoozen veel te laat uit bed om je daaropvolgend naar dagelijkse traditie op onvoorstelbare, stuntelige wijze te haasten naar je werk? Vervloek je tijdens deze rush op intense en ongecensureerde wijze de maatschappij waarin we leven, de autobestuurder voor je, en ieder voorwerp (sleutels! waar zijn mijn *** sleutels?!!) dat je ochtendlijke lijdensweg saboteert?

Voor deze laatste groep niet-zo-ochtendmensen zetten we graag een aantal eenvoudige tips op een rijtje om de 23.010-tal ochtenden uit je volwassen leven wat vlotter te laten lopen:

(en voor de eerste groep: good for you, robots..)

If you fail to prepare you prepare to fail


Bekijk het weerbericht voor de volgende dag, leg de outfit klaar waar je zin in hebt en jouw dag zal net iets vlotter beginnen. Gun je hoofd wat rust en vermijd 1 uur voor het slapen gaan alle schermen (TV, smartphone, iPad, laptop). Deze geven blauw licht dat je wakker houdt en je moeilijker slaap laat vatten.  Dek voor je gaat slapen de ontbijttafel en maak je tas klaar. Probeer te streven naar gemiddeld 8 uur slaap per dag.  

 You snooze, you lose


Je slaapkwaliteit tijdens het snoozen is heel laag, het maakt je zelfs meer moe! Zet daarom je alarm later (op het tijdstip dat je effectief moet opstaan) en geniet van elke minuut slaap i.p.v. verschillende keren op die knop te meppen. Installeer je wekker aan de andere kant van de kamer zodat je moet opstaan om hem het zwijgen op te leggen. TIP: leg je kamerjas de avond voordien klaar op de verwarming van je slaapkamer zodat het aantrekkelijker is om uit je warme nestje te komen.

Water, de rest komt later


Start je dag met een groot glas lauw water. Zo vul je het vocht aan dat je ’s nachts hebt uitgezweet en komt je stofwisseling weer op gang. Je kan er ook het sap van een halve citroen aan toevoegen. Dit stimuleert de spijsvertering en vetverbranding. Start je dag vooral NIET met het checken van je mailbox op je smartphone. Je leest dan meteen 2, 8 of 36 mails waar een polonaise van acties aan verbonden is zodat je meteen aan de slag kan met de prioriteiten van anderen. Geen top idee dus :-). 

Stralend in 3 minuten met 6 producten in 7 stappen

Meer heb je wat ons betreft niet nodig voor een makkelijke dagelijkse make-up routine.
 1. Kies voor een allround concealer zoals de Enlighten 1 die je met de Camouflage Brush aanbrengt onder je ogen, op de oogleden, rond de neus of op andere vlekjes of oneffenheden. 
 2. Breng je PurePressed Base foundation aan met de Handi Brush. Breng eventueel een extra laagje aan waar er meer dekking gewenst is. 
 3. Borstel even door je wenkbrauwen voor een open, wakkere blik met de PureBrow Brow Gel.
 4. Gebruik het bruine kleurtje van de multifunctionele Sunbeam als bronzer en maak hiermee een ‘3’ (haargrens van het voorhoofd, jukbeek, kaaklijn) op je gelaat met de Blush Brush om te contouren.
 5. De roze kleur van de Sunbeam doet perfect dienst als oogschaduw (kan ook als blush) op je bewegende ooglid met de Crease Brush.
 6. Werk je oogmake-up af met een laagje verzorgende PureLash Lengthening Mascara op je bovenste wimpers.
 7. Neem je favoriete PureGloss Lip Gloss boordevol antioxidanten mee in je handtas en breng deze in je auto aan op de parking van je werkplaats.

Proficiat. Je bent na deze laatste stap succesvol en stralend op je werk geraakt. Tenzij je op dit moment in de auto in je achteruitkijkspiegel keek om je gloss aan te brengen en moest vaststellen dat je kinderen nog op de achterbank zaten (50 km verwijderd van school) en je helaas ook nog steeds fluffy pantoffels aan je voeten had :-). 

3 Reacties

 • Sonja Collet

  Leuke tips, maar die verwarming in de slaapkamer...?;-)


 • Ann caeyers

  Een lauw glas water met Citroen en een beetje honing geeft inderdaad een boost. Tip zet savonds uw kom meusli met havermout al klaar in de ijskast gemengd met youghourt .in de ochtend enkel nog wat bessen erbij en go!


 • occhiali da sole ray ban clubmaster Italia

  http://gecoetfo.ca/ray ban occhiali da sole modelli
  <a href="http://oxmofm.com/" >occhiali da sole ray ban clubmaster Italia</a> [url=http://oxmofm.com/]occhiali da sole ray ban clubmaster Italia[/url]


Reageer op dit artikel

Een reactie plaatsen

Vergelijkbare posts