Panisch voor peelings

Waaraan hebben peelings hun notoire reputatie verdiend?

De beelden van de Samantha Jones ’s  van deze wereld hebben hier zeker toe bijgedragen. We zitten er niet meteen op te wachten om er als een aardbei met veelvuldige ontstekingen bij te lopen en ons op te sluiten tot we ons weer in sociale milieus durven te begeven. Ook wij doen hier niet aan mee. Laten we je meteen gerust stellen: je hoeft jezelf niet te folteren om van de fantastische voordelen van een peeling te kunnen genieten! 

De Environ way to go: met behulp van milde, veilige en doeltreffende peelings (op basis van natuurlijke zuren) je huid in gezondheid brengen en de vitamines hierdoor beter laten opnemen. Geen ‘aangevallen imker look’ fiasco’s dus.

Cleopatra wist waarom

Cleopatra nam al haar bad in ezelinnenmelk en zij genoot op deze manier van de weldaden van lactaatzuur. Dit is een zacht zuur dat pigmentatievorming tegengaat en tegelijk zorgt voor een betere en natuurlijke hydratatie van de huid. Haar huid voelde hierdoor ongetwijfeld glad en zijdezacht aan. Indien Cleopatra zich vandaag nog onder ons zou bevinden, dan weten wij welke producten er in haar badkamer zouden schitteren. :-)

Waarom niet peelen ook geen optie is 

Waag jij je liever niet aan peelings of heb je naar jouw gevoel een gezonde huid en verder ook geen klachten? Prima, dit betekent dat je huid beschikt over een goed functionerende en belangrijke beschermlaag. Deze laag houdt water vast en houdt schadelijke externe factoren zoals bacteriën en vervuiling buiten.  Hierdoor heeft ook je crème het moeilijker om haar werk te doen: er wordt slechts 0.1 tot 4% van de ingrediënten opgenomen. Zonde van je crème toch?  Wanneer dode huidcellen zich opstapelen door het gebrek aan zuren in je skincare regime wordt dit natuurlijk nog moeilijker. Je huid ziet er hierdoor dof en vaal uit. De peeling zal dit overtollig laagje dode huidcellen verwijderen zonder de noodzakelijke beschermlaag van je huid te strippen. Je zal meteen merken dat je huid er frisser, gladder en stralender zal uitzien.

Wanneer is het tijd om te peelen?

Nu! Na de zomer is het perfecte moment. Extra redenen om met zuren aan de slag te gaan:
  • Voor een extra ‘glow’ tijdens de feestdagen, een bruiloft… 
  • Als je merkt dat je huid vetter aanvoelt of sneller glimt, dan heeft je huid ook moeite om je crèmes op te nemen: peelings to the rescue!
  • Heb je een gevoelige of droge  huid? De juiste peeling zorgt voor een kalmerend en hydraterend effect. 
  • Als dit hoog op je skinwishlist genoteerd staat: een strakkere huid, gelift effect, fijnere poriën, een heldere teint, minder zichtbare rimpels en/of littekens… Indien je deze zaken niet verlangt voor je huid, dan ben je de verkeerde nieuwsbrief aan het lezen.

Perfect peeling plan

Boek een voortreffelijke Cool Peel kuur bij een Environ Skin Coach. Zij beschikt over producten met een hogere concentratie aan zuren dan de producten voor thuisgebruik en kan hiermee verbluffende resultaten boeken op jouw huid. 

Om dit effect thuis te verlengen wordt het Revival Masque zeer warm aanbevolen. Volgens Dr. Des himself is dit hét product dat je moet aanbrengen de avond voorafgaand aan een ‘hot date’ waar je indruk wil maken met je stralende zelf. Wij zijn intussen verslaafd geraakt aan dit product. 

Kortom, wij zijn trots op ons peeling systeem. De Environ peeling methode is de veiligste en meest doeltreffende die er is.
 

Skintastische & geëxfolieerde groetjes,

De Skinsiders


Reacties

Reageer op dit artikel

Een reactie plaatsen

Vergelijkbare posts