Herfstkwaaltjes | Deel 2

Nu de strijd tegen statisch haar en gesprongen lippen gestreden is dankzij Deel 1 van deze blogpost, is het tijd om de droge huid van je gelaat, lichaam en handen onder euhm… handen te nemen.

Als het jeukt moet je…

zeker verder lezen! :) Hoe kouder het wordt en hoe hoger de verwarming gedraaid wordt -> hoe lager de luchtvochtigheid -> hoe lager de natuurlijke vetten in je huid. Resultaat: een droge en jeukerige huid.

Met deze tips ga je je droge huid te lijf:

Shower Power

 • Vermijd (te) lange en hete douches. De warmte van het water + het water zelf stript je huid van haar natuurlijke hydraterende oliën. Hou je douches dus kort (5 à max. 10 min.) en lauw (30°C).
 • Dep je huid na de douche voorzichtig droog i.p.v. te wrijven en omhul je huid meteen met de voedende en beschermende Body Oil van Environ. Deze helende olie is rijk aan vitamine A, C en E en dringt meteen in de huid. Body Oil sluit het vocht in je huid en bevordert de genezing van je schrale velletje.

Dare to bodycare

 • Wist je dat ook je lichaamshuid het vitamine A Step-Up System spel kan spelen? Wanneer je 2 verpakkingen van de Body Oil na elkaar opgebruikt hebt, is de huid van je lichaam klaar voor the next level; nl. de Enhanced Body Oil. Game on!
 • Je body product nog doeltreffender laten werken? Exfoliëren is de boodschap. Dit doen we dus NIET met een agressieve scrub(handschoen), borstel of luffah waarmee je beter je vloertegels zou kunnen schuren, maar met een zachte lichaamslotion op basis van melkzuur (AVST Hydrating Lotion). Meng 1/3 hoeveelheid van de lotion bij 2/3 Body Oil in je handen en breng aan op heel je lichaam voor een intens gehydrateerd effect. Hello silky smooth skin!

Beat the heat

 • De verwarming binnenshuis en de droge lucht die daarmee gepaard gaat veroorzaakt in grote mate de kwaaltjes waar jij en je huid nu mee kampen. Een eenvoudige maar zeer efficiënte tip: hang (of plaats) een bakje met water aan de verwarming om de lucht te bevochtigen. Doe dit zeker in je slaapkamer indien je deze ook verwarmt. Zo vermijd je ’s ochtends een prikkelende keel en de droge hoest van een bejaarde kettingroker. Extra tip: voeg enkele druppels ontspannende etherische olie toe aan het bakje water.
 • Staat de verwarming in je wagen op je onderbenen gericht? Dan is de kans groot dat je bekend bent met het fenomeen van schilferige, bijna schubbenachtige huid op je benen. Richt daarom de blazers op je voorruit.

Let’s face it

 • Klimaatverandering, maar ook ouder worden én onze leefomgeving zorgen ervoor dat de huid van je gelaat steeds droger wordt. Je snoet kan dus een extra ‘jasje’ gebruiken voor comfort en hydratatie. Schakel daarom nu onze intelligente Super Moisturiser+ in (na je AVST moisturiser of C-Quence serum). Deze luxueuze crème reguleert het vochtgehalte in je huid en beschermt je tegen dagelijkse schadelijke invloeden van buitenaf. Resultaat? De allerzachtste en meest intens gevoede huid!
 • Overweeg een aangepaste make-up routine. Droge huidjes zijn heel happy met de romige Dream Tint foundation en/of Amazing Base Loose Powder foundation. Proberen maar!

Handy hands

 • Je handen: ze zijn net als je gelaat altijd zichtbaar en ze verraden niet alleen je leeftijd maar ook hoe jij je verzorgt. Treat them like jewels, not like tools! En dat doe je met onze professionele Environ Hand Experience. Speciaal voor de lezers van de Skinside Story blog geven we de werkwijze hiervan prijs zodat jij jezelf kan verwennen als een pro:
  • Reinig je handen en onderarmen tot de elleboog 2 x met Sebuwash.
  • Breng volgende producten in deze volgorde in laagjes op elkaar aan op de handen en onderarmen (niet inmasseren):
  • Pak je handen en onderarmen in met plastic folie.
  • Na 1,5 uur een ontspannende film kijken in je zetel, verwijder je de folie en masseer je de resterende producten in (niet afspoelen).

Tip: voor het ultieme cocooning-gevoel kan je tijdens je gelaatsverzorging een Hand of Foot Experience door je skincare specialiste laten uitvoeren.

 

Skintastische groetjes,

De Skinsiders

2 Reacties

 • Diy Make-up Reageer

  Mooi artikel en dank voor de tips! Het wordt steeds kouder, dus dan komen die tips zeker wel goed van pas.

  Gr.
  Bjorn


 • http://ameblo.jp/timikadrzewicki/entry-12049093027.html Reageer

  Piece of writing writing is also a fun, if you be acquainted with after that you can write otherwise it
  is complex to write.


Reageer op dit artikel

Een reactie plaatsen

Vergelijkbare posts