Weet jij wat in jouw lipstick zit?

Give a woman the right lipstick and she can conquer the world’

 

Fijn en elegant als Greta Garbo, vol en rood als Marilyn Monroe, sterk afgelijnd als Pamela Anderson of maxi zoals Kylie Jenner. Al deze iconen hebben iets gemeen met elkaar. Ze hebben een mond om u tegen te zeggen en statement lippenstift. 

Onze lippen… ze zijn een uniek paar. We gebruiken ze om te voelen en te zoenen, voor de beste duck-face selfies en we zetten ze graag in de verf. Lippenstift is dan ook het bestverkochte cosmeticaproduct ter wereld. 87% van alle vrouwen draagt het regelmatig. Maar onze lippen zijn uiterst gevoelig en kwetsbaar en niet elke lippenstift is lief en teder voor je zoeners. In deze post vertellen we je graag wat meer over onze lippen en hoe we ze op een gezonde manier in de verf kunnen zetten.

  

Wat zijn lippen eigenlijk?

De huid van onze lippen - ook wel lippenrood genoemd - is heel dun en niet zo sterk als de rest van je huid. Lippen bevatten geen zweetklieren en de hydrolipide film is niet ontwikkeld. Het lippenrood bevat geen pigment, je lippen zijn dus eigenlijk transparant. De roodachtige kleur komt door de bloedvaten in je lippen. 

Wist je dat enkel mensen een erg duidelijke rand hebben waar de vorm van lippen stopt?

  

Voor mij een Ceasar Salad met fushia dressing

Lippenstift eet je op. Het is zo dat vele ingrediënten geabsorbeerd worden omdat de huid zo dun is. Je weet wat voor lekkers er in je slaatje zit, maar ben je je bewust van wat er in je lippenstift zit?

De FDA (Food and drug administration USA) deed een onderzoek naar giftige stoffen in 400 lippenstiften. Het resultaat was verrassend. In elke lippenstift werd lood aangetroffen, vaak door het gebruik van synthetische kleurstoffen (FD&C en D&C). Ondanks de zeer kleine hoeveelheden moet je rekening houden met het feit dat je lichaam het lood niet verwerkt maar wel opslaat.

Ook een team wetenschappers uit Ontario (Canada) was gefascineerd door lippenstift en vond bij 48 decoratieve make-up merken sporen van onder andere petroleum, arsenicum, cadmium, nikkel en lood. Geschokt zijn is toegelaten!

Gelukkig zijn er alternatieven! Green en Clean beauty brands zijn de next generation cosmeticabedrijven. Een Green brand is een 100% natuurlijk cosmeticamerk, terwijl een Clean brand, zoals jane iredale, zuivere en veilige producten ontwikkelt met een kritische blik op de ingrediënten en de productie. jane iredale gebruikt geen synthetische kleurstoffen en er wordt uitvoerig getest op de aanwezigheid van zware metalen. Meer nog, jane iredale voegt vitaminen en antioxidanten aan haar lippenstiften toe waardoor ze gezond en lekker zijn voor je lippen.

Wist je dat een vrouw die dagelijks lippenstift gebruikt zo’n 3kg ervan opeet op een leven? Dat zijn 2 tubes per jaar of 130 tubes in een leven.

Healthy fushia dressing: PureMoist Lucy of PureGloss Sugar Plum.

  

Vergane glorie

Trek je schuif open, maak je make-up tasje leeg en leg al je lippenproducten naast elkaar. Hoeveel zie je er? 5, 10, meer? Hoe oud zijn ze? Wist je dat ze een houdbaarheidsdatum hebben. Ze zijn vatbaar voor bacteriën en schimmels en 12 maanden na opening hebben ze echt hun beste tijd gehad.

Wist je dat onderzoek heeft uitgewezen dat make-up testers in de winkel besmet zijn met E-coli, stafylokok en streptokok bacterie. Let er dus op dat je een tester NOOIT rechtstreeks op je lippen aanbrengt.

 

Draag er zorg voor!

Vermijd schadelijke rommel en geef je lippen de liefde die ze nodig hebben. Omdat je lippen niet kunnen zweten en geen natuurlijke beschermlaag hebben moeten we ze extra hydrateren. Dit kan je doen door een lippenbalsem te gebruiken én dan liefst eentje zonder petroleumderivaat. Een balsem op basis van natuurlijke vetten en oliën met titaniumdioxide als SPF, zoals LipDrink Lip Balm, is de perfecte verwennerij voor je lippen. Last van die vervelende velletjes? Een wekelijkse zachte suikerscrub met Sugar&Butter lost dit probleem voor je op.

Je weet wat je eet en nu weet je ook wat je smeert. Draag zorg voor je lippen en pimp ze met een gezond kleurtje. ;)

Smakelijk!

 

 

Reacties

Reageer op dit artikel

Een reactie plaatsen