Martine Prenen: op bezoek bij Hélène V.

Door Martine Prenen

Of ik een stukje wilde schrijven voor de blog van mijn favoriete verzorgingsproducten?

Ja, graag! Maar met slechts 500 woorden is dat een moeilijke opdracht. Er is namelijk zoveel dat ik aan jullie wil vertellen (dat heb je met schrijvers…). Misschien over het allerbelangrijkste; de ontdekking die ik deed toen ik op bezoek was bij Hélène V.!

De harde waarheid over mijn huid

Tijdens mijn bezoek aan Hélène V. en na een uitgebreide huidanalyse kwam het harde verdikt: mijn huid had heel wat schade overgehouden aan al dat zonnen. En ik die dacht dat ik m’n huid altijd zo goed had beschermd… NOT!

Die zonneschade heb ik vooral opgelopen tijdens mijn tienerjaren. Toen ik een puber was smeerde ik olijfolie op mijn huid om in de zon te gaan “bakken”, glimmend als een aal. Niet goed. En het beschadigde mijn huid zodanig dat ze alleen nog maar een fijne textuur kon opnemen doordat mijn huidreceptoren beschadigd waren. Ik maakte het mijn huid daardoor niet makkelijk om gezonde ingrediënten op te nemen. 

Environ to the rescue

Ik begon met mijn eerste reeks Environ producten en schreef netjes in alcoholstift de volgorde op van smeren. Na een paar weken werd het opsmeren van m’n skin care routine een gewoonte. Doordat veel van hun producten een heel fijne structuur hebben kon mijn beschadigde huid deze makkelijk opnemen. En langzaamaan voelde (en zag!) ik mijn huid herstellen. 

Zonnebescherming? JA!

Sinds ik Hélène Vanhoudt (de persoon achter het bedrijf die strijdt voor een healthy & happy skin) interviewde voor m’n boek realiseerde ik me des te meer hoe belangrijk beschermen van onze huid is. Sindsdien ben ik helemaal ‘hooked’ aan mijn Environ RAD zonnebescherming. Ik wandel twee keer per dag met mijn honden en die weten nu al van “ aha ’t vrouwtje smeert iets uit haar tube op d’r gezicht, yippie jeuj we gaan wandelen!!”.

De RAD vind ik top, want hij bevat géén extreme chemische troep, maar zit tjokvol antioxidanten, vitamine C en E en efficiënte laag gedoseerde filters. Die werken perfect samen met de fysieke filter van titaniumdioxide die de zonnestralen terugkaatst. Goed spul dus. 

Vitamine D please

Natuurlijk mag je elke dag even onbeschermd het zonnetje in om vitamine D te tanken. Maar ik raad iedereen aan om dat een kwartiertje (naargelang je huidtype) te doen voor 11u of na 16u.  Het is zo dat wij hier in het noorden vaak vitamine D tekort komen, ik neem het daarom af en toe als kuur. Maar ook daar hebben ze bij Hélène V. iets voor. Je vindt het namelijk terug in de Skin Vit A+ huidsupplementen van Advanced Nutrition Programme. Supplementen die je huid van binnnenuit voeden met stoffen die ze nodig heeft om op en top te stralen én gezond te zijn. 

Hydrateren = assisteren

Daarnaast is het mega-belangrijk om je huid goed te hydrateren door genoeg te drinken. Zo’n 30 ml./kilo lichaamsgewicht. Dat komt neer op zo’n 2 liter voor een volwassen persoon. 2 liter aan water en kruidenthee, want soep, koffie, sap en al dat andere lopende spul = voeding. Je maag moet daar namelijk op werken. Vaak zit er dan nog suiker of een ‘-ine’ (cafeïne, theïne...) in, en dat is geen goed nieuws voor een gezond lichaam, laat staan een mooie huid. 

Face map

Wist je trouwens dat je huid je héél veel over je interne keuken vertelt? In m’n boek ‘menopower’ laat ik zien hoe de ‘face map’ werkt. Die legt je uit dat wat er zich in je gezicht afspeelt, direct te maken heeft met één van je organen.

Uitslag op je jukbeenderen wijst bijvoorbeeld op lever- en of blaasproblemen. Dat kan verhelpen door veel bittere groenten en bijvoorbeeld artisjok te eten.

Meer weten over wat een pukkeltje op je snoet je vertelt over je lijf? Het staat allemaal in m’n boek menopower of kom gezellig een kijkje nemen op mijn Youtube kanaal Mar10 minuutjes. Op 22 april heb ik het daar trouwens over de face map en je vindt er elke week makkelijke tips & tricks voor een gezonder en nOg plezanter leven .

  

C you zoen! Mar10

 

 

Photocredit: Stefanie Faveere

1 Reactie

  • audracarcia.soup.io Reageer

    My brother suggested I may like this website.
    He was once entirely right. This submit actually made my day.
    You can not consider simply how so much time I had spent for this information! Thank you!


Reageer op dit artikel

Een reactie plaatsen